EDUCACIÓ AMBIENTAL
Les Illes Balears tenen un metabolisme socioeconòmic molt vulnerable a causa de la dependència que tenim de l'exterior i el turisme sense límits. Davant unes crisis climàtiques, energètiques i materials creixents, aquesta vulnerabilitat s'accentua de cada vegada més, posant en risc el futur de totes. Per això, el nostre programa educatiu pretén educar en base a un anàlisi sistèmic, transversal i multidisciplinari que permeti desenvolupar una visió de conjunt, dotant a totes les persones que participen a les nostres activitats o tallers d'un esperit crític i oferint-los les eines necessàries per empoderar-se i revertir el model.
A més a més, som conscients que és indispensable arribar a totes les persones que interactuen directament i tenen efectes sobre el nostre entorn, i, per tant, la nostra feina no es limita únicament als alumnes de centres educatius sinó que intentem involucrar a persones de totes les edats a través de xerrades o debats, tallers de fotografia submarina, gimcanes o sortides en caiac, entre moltes altres activitats que fem.
Finalment, i en la nostra voluntat d’apropar la mar a tothom, treballem i adaptem els nostres programes per arribar a col·lectius massa sovint oblidats com són persones grans o persones amb discapacitat intel·lectual, el qual ens ha permès fer feina i col·laborar amb entitats a les quals admirem profundament, com són AFAMA o Prodis.
A dia d'avui, hem fet més de 200 tallers o activitats, on hi han participat més de 2.000 persones d'edats compreses entre 3 i 98 anys!
ELS VALORS IMPLÍCITS DEL NOSTRE PROGRAMA EDUCATIU
1
L'educació ha de ser accessible, continuada i per totes les edats. La creativitat, empatia, reciprocitat, transversalitat i esperit crític són màximes que acompanyen el nostre programa educatiu.
2
Sabem que vivim en un món interconnectat i globalitzat, però el nostre àmbit d'actuació és generalment local. Totes les temàtiques són orientades a la realitat social, territorial i ambiental de les illes, treballant sempre una realitat palpable.
3
Davant crisis climàtiques, energètiques i materials, s'han de cercar solucions integradores, que garanteixin una vida digna per totes i que no deixi enrere a ningú. S'han de reduir les desigualtats entre el nord i el sud globals.
4
Una societat més justa i en harmonia amb la naturalesa i els límits geofísics del planeta passa per un decreixement material, acompanyat d'un creixement relacional on es posin la vida de les persones al centre.
5
És necessària una reconnexió amb els cicles naturals, les nostres tradicions i cultura, defugir els mons virtuals, i utilitzar la tecnologia de forma adequada i responsable.
6
Masclismes, racismes, classismes o xenofòbies seran sempre condemnats. No s'ha d'oprimir a cap col·lectiu per cap raó i el respecte va sempre per davant de tot.
7
Les generacions més joves han de perdre l'apatia envers la situació actual. Necessiten prendre decisions i tenir capacitat de canviar el seu futur, per això intentem sempre potenciar les competències participatives i de treball en equip perquè siguin capaços d'imaginar el seu futur desitjable.