CONEIX L'EQUIP
Si una cosa defineix a tots els integrants d'aquest gran equip és l'estima que totes sentim per la mar i les nostres Illes. Som conscients que les Balears tenen una gran riquesa cultural, social i ambiental, amb uns fons marins únics en el món i, per això, estem decidides a treballar dia a dia amb l'objectiu de protegir-los i conservar-los per tal que les generacions futures els puguin gaudir també.
Josep Vives
Coordinador
En Josep és un graduat en Business Management que va tenir la sort de néixer a Mallorca, on va créixer envoltat de natura i fascinat pel Mediterrani i les seves peculiaritats.
Després de graduar-se, va decidir embarcar-se en l’aventura de viatjar, durant 8 mesos, per tot el sud-est Asiàtic. Allà no només va descobrir una nova passió, el busseig, sinó que també va presenciar l’abast real de la crisis climàtica –i del plàstic– en països del sud global.
Mesos després d’haver tornat a Mallorca, va adonar-se'n que necessitava contribuir d’alguna manera a solucionar el problema que havia presenciat durant mesos a Àsia. Va deixar la seva feina i es va mudar a Bali per treballar amb Plastic Bank Indonesia. A Bali va contribuir i coordinar diversos projectes dedicats a la reforestació i protecció de manglars i esculls de corall, els quals van acabar sent els precursors d’Arrels Marines.
Xesca Reynés
Conservació Marina
Na Xesca és graduada en Biologia i Ecologia marina. Des de molt petita es va sentir impulsada per la curiositat de veure i conèixer el mar. Ja al 2016 es submergí en el món del busseig, aconseguint el seu curs de DiveMaster.
Tot i haver viatjat i bussejat a diferents llocs del món, és una enamorada del Mediterrani, i per això ha enfocat la seva carrera a conservar i entendre allò que el fa únic, la Posidonia oceanica. Ha tingut la oportunitat d’assistir a conferències sobre la regressió i estat actual de les seves praderies, participar en diferents projectes de conservació i, actualment, es tècnica superior a l’IMEDEA, on treballa en projectes que estudien la importància de les plantes marines en la atenuació del canvi climàtic.
Per tot això, no va dubtar a l’hora de participar en el desenvolupament d’un projecte com el d’Arrels Marines, capaç no només de conservar sinó de fer arribar a la gent la importància d’aquest ecosistema únic que fa de les aigües mediterrànies quelcom excepcional.
Sebastià Cabanellas
Conservació Marina
En Sebastià (Tià) és un intrèpid del mar, es va graduar en el grau en Ciències del Mar a la Universitat de Cadis i posteriorment va fer el màster en Ecologia Marina per la Universitat de les Illes Balears.
Després de conèixer com era el mar i seguint la seva formació, es va fer instructor de busseig per comprovar en primera persona les dinàmiques i canvis en l'ecosistema que transcorren en el medi marí.
Havent bussejat a diferents zones del món i després d’haver treballat a Tailàndia com instructor, va acabar de conscienciar-se dels problemes que afectaven els oceans, i dels quals les nostres costes no n’estan exemptes. Degut a aquestes vivències, en Tià se sentia obligat a col·laborar en projectes de millora de l'ecosistema, i és per això que es va unir a Arrels Marines.
Catalina Vives
Multimèdia
Na Catalina també és nascuda i criada a l'illa de Mallorca. Graduada en Comunicació Audiovisual, ha viscut a Catalunya, a Austràlia i al Regne Unit; però des de que va partir cap a la universitat amb 18 anys, sempre ha anat cercant el camí que la dugués de volta a casa.
Després de conèixer de primera mà meravelles com la Gran Barrera de Coral del gegant australià i les illes de paradisíaques d'Indonèsia, no hi ha manera que canviï de parer "com lo de ca nostra no hi ha res".
En anteriors projectes amb els que ha estat involucrada, com és el Festival de cinema Evolution o a la televisió autonòmica IB3, s'ha centrat en donar a conèixer l'illa i les seves peculiaritats tant a estrangers com locals. I aquí és on el seu paper en Arrels Marines va encaminada: a informar i exhibir el treball de l’associació al públic per fer que la comunitat es conscienciï d'aquesta problemàtica i el nostre col·lectiu pugui seguir creixent dia a dia.
Miquel Àngel Bonnín
Divulgació Científica
En Miquel Àngel és un enamorat del mar. Tot i dedicar-se durant 8 anys a la producció audiovisual, la mar el cridava tant fort que va deixar enrere aquella professió per submergir-se de ple en el mediterrani.
Ara ja fa 10 anys que es dedica a ensenyar i fomentar la protecció dels misteris i meravelles d’aquest tresor natural i cultural, ja sigui a través de les activitats que es desenvolupen al seu centre de busseig, Tramuntana Diving, com recolzant i participant al llarg dels anys en diversos projectes científics, de regeneració i interpretació ambiental o diferents iniciatives de conservació i protecció marina.
La seva experiència de tots aquests anys, així com la logística, formació i seguretat necessària per les activitats aquàtiques de l’associació, és el valor que aporta a Arrels Marines.
Almudena Abella
Educació Ambiental
N’Almu és Graduada en Pedagogia per la Universitat de les Illes Balears, especialitzada en Orientació Educativa per la Universitat de les Illes Balears i màster en Psicologia infantojuvenil per la UOC. Es considera una apassionada de la infància i l'educació. Aposta per un aprenentatge vivencial i basat en el joc, respectant sempre els ritmes de cadascun.
Formar part d'aquest projecte significa poder col·laborar a impulsar i fomentar una educació basada en valors com és el respecte, la responsabilitat i la cooperació. El principal valor d'aquest tipus d'educació resideix en la seva capacitat per a actuar com un instrument que ajudi a crear una societat millor, composta per ciutadans crítics i responsables, disposats a comprometre's per una societat més justa i igualitària.
Així doncs, l'educació ambiental suposa una eina generadora de coneixements i hàbits, que permetran formar ciutadans responsables amb la cura del seu entorn.
Nicolau Cerdà
Fotografia Submarina
En Nicolau és fotògraf submarí i emprenedor. Gran admirador de l’aire lliure i la natura, dedica el seu temps a compartir la seva passió i coneixements amb els demés. Al 2015 es va iniciar en el món del busseig, convertint-se en instructor i patró profesional.
Impulsat per la curiositat i les ganes de d'immortalitzar la bellesa del Mediterrani, es va submergir en el món de la fotografia, especialitzant-se en fotografia submarina. Ha realitzat cursos a Mallorca i Canàries en els quals va aprendre a plasmar els llums que ens proporcionen els nostres mars.
Conscient de la degradació que pateix el nostre Mediterrani, va decidir participar en aquest projecte d’Arrels Marines amb la finalitat de protegir i recuperar el que fa les nostres aigües transparents i poder seguir captant la seva bellesa, per ell i per a que les futures generacions puguin gaudir.
Mireia Escandell
Xarxes Socials
Na Mireia és una graduada en llengües i literatures modernes, especialitzada en Organització d’Esdeveniments, que sempre ha sentit un amor incondicional per la seva illa i una atracció irrefrenable per l’aigua que l’envolta.
Res li agrada més que escoltar el soroll de les ones o passejar amb els seus gossos els horabaixes d’hivern per la platja on va passar totes les tardes d’estiu de la seva infància. Creu fermament que la vida és millor amb sal a la pell i arena als peus, i que res guanya a una posta de sol davant la mar.
Quan es va iniciar en el món del busseig, va descobrir que un dels llocs del món on més a gust es sent i on pot disfrutar de la tranquil·litat més absoluta és el fons marí, un món ple de colors i de vida, però malauradament menys vida de la que li correspon. Per aquesta raó col·labora amb Arrels Marines perquè els seus valors arribin tan lluny com sigui possible per ajudar a preservar aquest món tan especial.
Ignasi Cifre
Transició Ecosocial
N'Ignasi és també mallorquí d'arrel. És Enginyer d’Energies i també va fer un màster en energies renovables, treballant uns anys a França. A causa de les seves inquietuds personals i professionals, va decidir deixar la feina a l'estranger per tornar i contribuir als projectes de les nostres illes. És per això que recentment ha cursat un altre màster, aquesta vegada sobre humanitats ecològiques, sostenibilitat i transició ecosocial. Tot i que dins l'equip és, a priori, el menys coneixedor de la mar, en els darrers mesos s'hi està capbussant tant com la resta. És sobretot gràcies a la seva estima incondicional per la natura i la cultura de les illes que s'ha involucrat en Arrels Marines, aportant així els seus coneixements sobre l'escalfament global, els impactes dels humans sobre els ecosistemes, l'energia, el transport o el decreixement.
La seva motivació principal? Desenvolupar projectes que contribueixin a un model socioeconòmic illenc més sa amb les persones i amb el planeta.